01.01.2011

Love Dogs :X

Let the photos speak:






Aren't they adorable :X

Just Step Up :X

 

De mult timp mă obsedează melodia asta. Una dintre cele mai bune hituri ale anului 2010 și totodată, unul din cele mai bune soundtrack-uri pe care le-am auzit. 
Good work, Flo-Rida, like always :X
Step Up is the best :X 
Pictures speak by themselves:

27.12.2010

Jurnalul Fericirii: Despre adevăr



Afirmaţia „Adevărul ne face liberi” ar trebui folosită nu doar în opera lui Nicolae Steinhardt – „Jurnalul fericirii” – ci de orice persoană în fiecare zi. Este o sintagmă cât se poate de corectă şi nu este niciodată învechită sau demodată, cum ar putea-o considera unii.



Cred că în orice clipă a vieţii unui om, adevărul îl poate elibera de conştiinţa încărcată, dintr-o situaţie dificilă şi îl poate ridică pe o culme înaltă a dreptăţii care, uneori, e greu de atins. Adevărul este acela care nu ţine cont de calităţi, de defecte sau de probleme, ci dimpotrivă, iese la iveală când te aştepţi mai puţin, când crezi că ai scăpat şi, din această cauză, ar trebui spus din prima clipă, pentru a nu fi nevoit să treci prin asemenea situaţii. Dreptatea – deopotrivă – se realizează cu ajutorul sincerităţii, una care, în momentul actual, este tot mai greu de dobândit, deoarece acum se tinde spre obiceiul de a ascunde adevărul. 


În scrierea „Jurnalul fericirii”, avem parte de o  învăţătură desăvârşită, şi anume, tatăl lui Nicolae Steinhardt, autorul dar şi protagonistul acţiunii, îl învaţă pe acesta să spună cu demnitate adevărul, chiar dacă prin aceasta poate ajunge la închisoare. Se creează o antiteză deosebită între aceste cuvinte adresate de părintele care doreşte ca fiul său să-şi păstreze demnitatea şi fraza „Adevărul ne face liberi” pentru că, ajungând la închisoare, Nicolae nu ar mai fi fost în libertate, dar ar fi fost liber din punct de vedere moral. Poate ar trebui să fie un exemplu în orice context, că adevărul oricum iese la iveală, mai devreme sau mai târziu şi este mai bine pentru oricine să-şi păstreze orgoliul de sine, chiar dacă se poate ajunge şi la privaţiuni de libertate, din cauza acestui lucru.



Adevărul te poate priva de libertate, dar întotdeaua te face să te simţi cu conştiinţa liberă şi să-ţi păstrezi onestitatea şi respectul de sine. Tudor Arghezi obişnuia să spună că „adevărul e în toate limbile la singular, ca să ne ferim de realitatea adevărurilor variate şi ca să dăm erorii şi adevărului multiplu prestigiu şi unicitate” sau „când umbli cu adevărul te simţi cinstit şi sănătos”.
Concluzionând, adevărul este acel punct, acel corp care nu se ştie dacă e întunecat sau luminos, dacă se mişcă sau nu, dacă există cu adevărat sau nu, imprejurul căruia se învârteşte soarele sistemului nostru planetar şi ceilalţi sori care se află în spaţiile nesfârşite ale universului.