04.12.2010

Agenda de știri 4 Decembrie 2010

În data de 4 Decembrie 2010 am aflat următoarele știri:




1. Stațiunile din Ungaria desființează muntele românesc: timișorenii stau în piscină de sărbători
    S-a deschis la Szeged cel mai mare aquaparc din Europa de Sud-Est. Uitați-vă la unguri și vedeți cât ne costă lenea, nesimțirea și prostia! Prima "lovitură" turistică a fost reprezentată de ziua de 1 decembrie, când ungurii au scăzut prețul la intrarea pe ștranduri cu 50%. Pentru a nu insulta Ziua Națională a României, maghiarii le-au oferit turiștilor și un program tradițional românesc.


2. Boc: "Autostrada Transilvania va merge mai departe. Căutăm surse alternative de finanțare a proiectului"
    Potrivit premierului, și zona Suplacu de Barcău din județul Bihor este avută în vedere, pentru că acolo sunt lucrări în fază avansată. De asemenea, se va încerca începerea proiectării tronsonului de la Târgu-Mureș la Câmpia-Turzii. "Nu este ușor, pentru că resursele financiare sunt puține, iar de la buget se cer foarte multe lucrări a fi finanțate."

3.Cod galben de ploaie, ninsoare și viscol


    "În Moldova, nordul și estul Munteniei și partea continentală a Dobrogei, precum și în zona Carpaților Orientali vor predomina ninsorile, iar vântul se va intensifica, viscolind trecător ninsoarea. Îndeosebi în centrul și sudul Moldovei și în zona montană aferentă, se va depune strat de zăpadă mai consistent", se arată în atenționarea meteorologilor.


4. Membru al Uniunii Scriitorilor: "Sistemul din România mă ucide câte-un pic, în fiecare zi"
    Acesta precizează că, în prezent, scriitorii nu își mai pot întreține familiile, dacă nu au și alte ocupații. "Eu, de la începutul carierei, am renunțat la tot, în favoarea carierei de scriitor. Visul meu a fost să trăiesc numai și numai de pe urma propriului scris. Până în 1990 chiar am reușit. Fără niciun fel de compromis. Acum situația s-a schimbat radical", a adăugat olteanul. "Sunt tot mai afectat". 

5. Doliu în familia Oliviei Steer! Lavinia Steer, sora cunoscutei vedete TV,  a murit azi noapte, după o luptă lungă cu cancerul
    În urma ei a rămas un băieţel de şase ani, pe care Lavinia, în vârstă de 38 de ani,  îl creştea singură. Orădeanca era regizor şi preparator universitar al Facultăţii de Muzică din Oradea. Deşi de câţiva ani se lupta cu cancerul, aceasta nu şi-a abandonat proiectele în care era implicată şi a fost activă până în ultima clipă. Cumnata lui Andi Moisescu  avea  o  mare pasiune pentru căţei, era crescător de câini şi a fost arbitru internaţional pentru concursurile de câini

6. Campionat județean de fotbal la Răcari
    Întrecerile au debutat astăzi, de la ora 9:00, cu meciurile de calificare pe grupe, și urmează să continue mâine. Proaspăt inaugurată sala de sport din orașul Răcari s-a dovedit neîncăpătoare pentru sutele de participanți: reprezentanți ai primăriilor Răcari și Contești, elevi, profesori, părinți și suporteri împătimiți.







   

Inter umilită de Lazio

Inter înregistrează un nou eșec. Avându-l pe Ștefan Radu integralist, Lazio administrează nerazzurilor o înfrîngere la scor: 3-1. 

Lazio i-a provocat Interului a patra înfrîngere în 15 etape, după ce a reuşit să o învingă cu 3-1 în derby-ul disputat pe Olimpico.

Cu Ştefan Radu integralist (cartonaş galben în minutul 84), Lazio s-a impus categoric graţie reuşitelor lui Biava (27), Zarate (52) şi Hernanes (89). Pentru Inter a punctat Pandev în minutul 74.

Rafa Benitez nu a putut conta pe Cristi Chivu, accidentat, însă l-a avut în teren din minutul 54 pe Alibec.

Presa italiană notează că atacantul echipei Internazionale Milano, Denis Alibec, nu a fost în partida cu Lazio, "salvatorul patriei", dar a dat dovadă de determinare şi merită alte şanse.
 

03.12.2010

Agendă de știri 3 Decembrie 2010

Continuăm cu agenda...



3 Decembrie 2010:

1.  Adriana Săftoiu: Partidele din România nu sunt interesate de introducerea votului obligatoriu
     Deputatul PNL, Adriana Săftoiu crede că partidele politice din România se opun introducerii votului obligatoriu pentru că le-ar fi foarte greu să găsească resurse financiare „pentru ulei, zahăr, făină” pe care să le împartă dacă toți românii ar merge la vot. Adriana Săftoiu care este o susținătoare a introducerii votului obligatoriu, a mai spus, într-o conferință de presă, că acesta ar putea să fie un exercițiu și ar putea da rezultate bune pentru profesionalizarea clasei politice, însă „e greu de impus, pentru că trebuie să accepți o modificare de mentalitate”.

2. Proxeneții arestați în Timișoara vor să scape de după gratii dând vina pe nevestele prostituate
    Dan Moldovan, de 36 de ani, unul dintre liderii grupului, a explicat judecătorilor că el nu are nicio legătură cu traseistele despre care poliția spune că le trimitea "la produs". "Eu am probleme cu sănătatea. Am certificat și la Spitalul de Nebuni din Gătaia, am probleme cu inima și am și operație", a declarat Dan Moldovan, ridicându-și hainele ca să-i arate judecătoarei operațiile de pe abdomen. 





3. Monica Iacob-Ridzi a fost externată. Fostul ministru va continua tratamentul acasă
    Ridzi a fost internată timp de o săptămâna la secția Hematologie a Spitalului Universitar de Urgență București din cauza unei infecții la măduva osoasă. Monica Iacob Ridzi va face operație de transplant la o clinică din Viena.

4. Hotelul de gheață de la Bâlea prinde contur
    Noul Ice Hotel de la Bâlea, ocupat și de Crăciun și de Revelion. Inițiatorii proiectului "Ice Hotel Bâlea Lac" au pus la punct toate detaliile, astfel încât turiștii care vor urca în această iarnă la peste 2.000 de metri altitudine să se poată bucura de frumusețea hotelului de gheață, construit pentru al cincelea an, în Munții Făgăraș. "Am construit deja zidurile, însă acum așteptăm să vedem ce se întâmplă cu vremea.




















02.12.2010

Meciul zilei: Steaua - Liverpool



"Steaua a jucat în roșu cu dungi verticale albastre iar Liverpool a jucat în alb. Și aici se oprește orice fel de comparație cu  Barcelona - Real Madrid!" sunt ironici jurnaliștii de la Mirror. 

Acest citat din Mirror mi se pare unul cât se poate de potrivit pentru a descrie meciul din Europa League din astă seară. Liverpool a jucat mult sub așteptări cu rezervele însă nici prestația Stelei nu a fost una deosebit de strălucită cum ne dă de înțeles patronul echipei prin declarațiile sale exagerate, ca de obicei. Dar vorba aceea: "Nu e prost cine răspunde, e prost cine întreabă". 

După 1-1 cu Liverpool, steliștii visează din nou la o primavară europeană, toate speranțele legându-se de meciul de la Napoli. 



Cifrele Stelei cu Liverpool:

Posesie
Steaua 62%
Liverpool 38%

Baloane jucate în careul advers:
Steaua 61

Liverpool 21


Șuturi pe poartă:

Steaua 4
Liverpool 2


Șuturi la poartă:
Steaua 15
Liverpool 5


Ocazii:

Steaua 5
Liverpool 2

Sperăm să avem noroc cu Napoli și să ne calificăm în primăvara europeană deoarece avem nevoie de punctele aduse de această calificare ca de aer...

P.S.: Postul despre acest meci este atât de scurt pentru că nu m-a impresionat în mod deosebit prestația jucătorilor. 



Agendă de știri 2 Decembrie 2010

Am hotărât să încep să îmi public agenda de știri la care lucrez de ceva vreme și anume să scriu și aici, la fel cum scriu în caietul meu cele mai importante știri ale zilei, în opinia mea. 



Așadar, să începem cu data de 2 Decembrie 2010: 

1. Europa sub zapadă: Cel puțin 26 de morți din cauza frigului
    Valul de frig care s-a abătut asupra Europei Centrale a provocat moartea a optsprezece persoane în Polonia, patru în Cehia și patru în Lituania. Victimele sunt în general bărbați cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani, fără domiciliu, adeseori în stare de ebrietate, afirmă Poliția, care cere populației să reacționeze atunci când vede persoane întinse pe bănci publice sau rătăcind seara pe străzi: "Un apel telefonic poate salva viața unui om".

2. FMI cere Guvernului reducerea concediului maternal la un an
    Fondul Monetar Internațional (FMI) a solicitat Guvernului ca durata concediului maternal să fie redusă la un an, iar indemnizația lunară să fie cuprinsă între 600 și 1.000 lei, au declarat surse politice, la finalul reuniunii de joi a liderilor Coaliției.

3. CFR: 12 trenuri anulate. Trafic dificil din cauza gheții sau a copacilor căzuți
     Traficul feroviar s-a desfășurat cu dificultate, în noaptea de miercuri spre joi, circulația mai multor trenuri fiind întreruptă din cauza stratului de gheață depus pe firele de tensiune sau a copacilor căzuți pe linii, 12 trenuri fiind anulate joi, informează CFR Călători.



4. Chelsea vrea casele lui Mutu
     Clubul englez Chelsea Londra nu renunță la banii pe care îi are de recuperat de la internaționalul român Adrian Mutu, scrie Evenimentul zilei. Presa italiană a dezvăluit ieri că, la cererea clubului de fotbal Chelsea Londra, fotbalistul român Adrian Mutu ar putea rămâne, pentru început, fără casele pe care le deține în Statele Unite ale Americii. Clubul Chelsea a apelat astfel la o instanță de judecată din Statele Unite ale Americii, pentru a-și recupera o parte din datoria pe care o are la starul piteștean.

5. Accident mortal între Timișoara și Lugoj
   Șoferul unei Honda Civic și-a pierdut viața după ce a fost strivit de un camion. Producerea accidentului a fost favorizată și de faptul că afară ploua torențial, iar podul este slab iluminat. După ce a produs accidentul, șoferul camionului s-a blocat în cabină și a refuzat să coboare până la sosirea polițiștilor. A fost nevoie și de intervenția pompierilor pentru descarcerarea victimelor din mașina contorsionată. Cei trei pasageri au fost grav răniți și se zbat între viață și moarte.



6. Artiștii tineri au ocazia să lucreze direct cu maeștrii liedului românesc prin intermediul Master Classes
    Au fost invitați să participe laureați ai edițiilor anterioare ale competiției, sopranele Iulia Dan, Luiza Fatyol, Valentina Nafornița, Daniela Păcurar, Adela Zaharia, mezzosoprana Iulia Merca, tenorul Cristian Mogoșan, baritonul Bogdan Baciu și basul Leonard Bernad, acompaniați la pian de Codruța Ghenceanu, Alexandru Petrovici și Iulia Suciu, cărora le-a fost oferită oportunitatea inedită de a lucra direct cu unii dintre cei mai cunoscuți compozitori români de lieduri: Adrian Pop sau Carmen Pet.














01.12.2010

Meciul visurilor



Cum era de așteptat, am decis ca primul meu post să fie despre meciul care mi-a înveselit începutul de săptămână, El Clasico: Barcelona - Real Madrid, încheiat cu magnificul scor de 5-0 în favoarea echipei catalane.
Cei care au semnat succesul Barcelonei au fost "extratereștii" Xavi, Pedro, Villa de două ori şi Jeffren.


Elevii lui Guardiola au dominat  în totalitate meciul și le-au predat o adevărată lecție de fotbal elevilor lui Mourinho, catalanii zburdând pur şi simplu pe teren, madrilenii ne având nicio replică.
Trei dintre actorii Barcei, și anume Messi, Xavi și Iniesta au făcut o demonstrație de fotbal de cea mai înaltă calitate și se bat cu Sneijder pentru Balonul de Aur.


În minutul 18, la al doilea gol al Barcelonei, înscris de Pedro, au avut loc 21 de pase consecutive între jucătorii catalani în decurs de 67 de secunde. După morişca de pase care i-a ameţit pur şi simplu pe madrileni, Xavi a trimis o diagonală către Villa, acesta a pătruns în careu, a centrat, iar Pedro a înscris în poarta goală după ce Casillas nu a reuşit decât să devieze balonul. 


Imediat au apărut şi glumele pe seama madrilenilor, care au făcut deliciul fanilior grupării catalane. Cele mai tari bancuri după Barcelona-Real Madrid 5-0: 

1. Mourinho nu mai e "The Special One", acum e "The Special FIVE"
2. Cum îl salută Mourinho pe Guardiola: "Give me FIVE"
3. Cum numără Cristiano Ronaldo până la 5: Xavi, Pedro, Villa, Villa, Jeffren!
4. "Ronaldo 94M€, Kaka 64M€, Benzema 35M€...victoria cu Real Madrid - nepreţuită"
5. Ce melodie le-a pus Mourinho jucătorilor în vestiar după meci: Five-Everybody get up!
6. Care e diferenţa între Real Madrid şi un taxi? În taxi intră doar 4!
7. Mourinho nu mai caută jucători pe DVD-uri, îi caută pe hi5!





 

Despre mine

Bună, bine ați venit în spațiul meu de lucru.






Am decis ca în acest prim post să-l dedic atașării unor fotografii care mă caracterizează și cu ajutorul cărora cei care îmi accesează blog-ul să afle din prima mai multe despre mine :D O fotografie face uneori cât o mie de cuvinte.
A fost un pas extrem de mic între gândul de a avea un blog și ideea de a-mi face unul și deci iată-mă aici.