02.12.2010

Agendă de știri 2 Decembrie 2010

Am hotărât să încep să îmi public agenda de știri la care lucrez de ceva vreme și anume să scriu și aici, la fel cum scriu în caietul meu cele mai importante știri ale zilei, în opinia mea. 



Așadar, să începem cu data de 2 Decembrie 2010: 

1. Europa sub zapadă: Cel puțin 26 de morți din cauza frigului
    Valul de frig care s-a abătut asupra Europei Centrale a provocat moartea a optsprezece persoane în Polonia, patru în Cehia și patru în Lituania. Victimele sunt în general bărbați cu vârste cuprinse între 35 și 60 de ani, fără domiciliu, adeseori în stare de ebrietate, afirmă Poliția, care cere populației să reacționeze atunci când vede persoane întinse pe bănci publice sau rătăcind seara pe străzi: "Un apel telefonic poate salva viața unui om".

2. FMI cere Guvernului reducerea concediului maternal la un an
    Fondul Monetar Internațional (FMI) a solicitat Guvernului ca durata concediului maternal să fie redusă la un an, iar indemnizația lunară să fie cuprinsă între 600 și 1.000 lei, au declarat surse politice, la finalul reuniunii de joi a liderilor Coaliției.

3. CFR: 12 trenuri anulate. Trafic dificil din cauza gheții sau a copacilor căzuți
     Traficul feroviar s-a desfășurat cu dificultate, în noaptea de miercuri spre joi, circulația mai multor trenuri fiind întreruptă din cauza stratului de gheață depus pe firele de tensiune sau a copacilor căzuți pe linii, 12 trenuri fiind anulate joi, informează CFR Călători.



4. Chelsea vrea casele lui Mutu
     Clubul englez Chelsea Londra nu renunță la banii pe care îi are de recuperat de la internaționalul român Adrian Mutu, scrie Evenimentul zilei. Presa italiană a dezvăluit ieri că, la cererea clubului de fotbal Chelsea Londra, fotbalistul român Adrian Mutu ar putea rămâne, pentru început, fără casele pe care le deține în Statele Unite ale Americii. Clubul Chelsea a apelat astfel la o instanță de judecată din Statele Unite ale Americii, pentru a-și recupera o parte din datoria pe care o are la starul piteștean.

5. Accident mortal între Timișoara și Lugoj
   Șoferul unei Honda Civic și-a pierdut viața după ce a fost strivit de un camion. Producerea accidentului a fost favorizată și de faptul că afară ploua torențial, iar podul este slab iluminat. După ce a produs accidentul, șoferul camionului s-a blocat în cabină și a refuzat să coboare până la sosirea polițiștilor. A fost nevoie și de intervenția pompierilor pentru descarcerarea victimelor din mașina contorsionată. Cei trei pasageri au fost grav răniți și se zbat între viață și moarte.



6. Artiștii tineri au ocazia să lucreze direct cu maeștrii liedului românesc prin intermediul Master Classes
    Au fost invitați să participe laureați ai edițiilor anterioare ale competiției, sopranele Iulia Dan, Luiza Fatyol, Valentina Nafornița, Daniela Păcurar, Adela Zaharia, mezzosoprana Iulia Merca, tenorul Cristian Mogoșan, baritonul Bogdan Baciu și basul Leonard Bernad, acompaniați la pian de Codruța Ghenceanu, Alexandru Petrovici și Iulia Suciu, cărora le-a fost oferită oportunitatea inedită de a lucra direct cu unii dintre cei mai cunoscuți compozitori români de lieduri: Adrian Pop sau Carmen Pet.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu