02.01.2011

Online vs. Print

Una din temele noastre la seminarul de Introducere în Sistemul Mass-Media este să enumerăm zece motive pentru care credem că online-ul este mai bun decât print-ul. 
Motivele pe care le voi enunța mai jos sunt strict din punctul meu de vedere și pentru că numai ce am trecut de perioada Sărbătorilor de Iarnă, m-am gândit să-mi imaginez aceste motive în acest context. 

Deci:

1. Este atât de frig afară încât nu ai vrea să te îndepărtezi de șemineul tău drag, lângă care stai cu laptop-ul în brațe, pentru a te duce până la chioșc să cumperi ziare. Deci rămâi în casă la căldură și preferi online-ul...

2. Print-ul costă mai mult decât online-ul și alegi să-ți păstrezi mai mulți bani pentru tine și pentru cadouri, doar tot e perioada Sărbătorilor. 

3. Grafica de pe online nu se compară cu cea de print și îți plac mai mult pozele cu Moș Crăciun văzute pe un monitor clar. 

4. În timp ce citești anumite documente online, ai posibilitatea să stai și pe Messenger sau Facebook să comunici cu prietenii. Doar vrei să le urezi toate cele bune, nu?


5. Găsești mult mai multe știri și mult mai noi pe online decât pe print. Și doar vrei să stai mereu informat cu situațiile de pe peste tot.

6. Pe online, atât domeniile cât și țările din care poți citi știri sunt mult mai numeroase decât pe print. Poți fi informat cu știri din orice colț al lumii și poți vedea cum se petrece de Revelion oriunde.

7. Poți să îți exprimi părerea cu privire la orice articol pe online, feedback-ul fiind extrem de rapid. Pe print, nu ai această posibilitate sau o ai, dar foarte înceată și restrânsă. 

8. Online, poți repeta instantaneu vizualizarea unui articol sau a unei știri care ți-a plăcut, oricât de vechi/veche ar fi.  

9. Gadgeturi-le de pe online te ajută să afli mai ușor orice știre nouă în orice domeniu.

10. Și nu în ultimul rând, cred că este mult mai plăcut să vizualizezi acest articol pe laptop-ul/PC-ul tău în timp ce mănânci o felie de cozonac și bei un ceai cald decât să-l vezi într-un ziar sau pe o hârtie care ulterior va deveni hârtie igienică.